Hur fungerar elciggens vätska?

Vätskan i en elcigg gör att man helt kan välja både smak på sin elcigg samt om den ska vara nikotinfri eller ej. Genom att köpa till elcigg vätska gör man sin cigarett mer personlig. Vätskan köps sedan på refill så att man inte behöver investera i en elcigg mer än en gång. Smaker som vätskan kommer kan variera och det finns en mängd olika blandningar att välja mellan. 

Man kan också som nämndes ovan, köpa en elciggvätska som antingen kommer med eller utan nikotin. Detta är praktiskt för den som vill dra ned på suget eller rökningen. Mängden nikotin i vätskan, kommer också i olika mått. 

När man röker en elcigg så inhalerar man istället den mer eller mindre nikotinhaltiga vätskan, ungefär som vid en Shisha eller vattenpipa. Vätskan i sig är tillverkad av Propylenglykol eller vegetabiliskt glycerin och smaksätts sedan. Denna vätska andas man sedan in och ut under rökningen.

Hur lägger man i vätskan i elciggen?

När du köper en elcigg och dess kit så kan du köpa två varianter som fylls på olika. Om man har köpt en cigarettliknande elcigg så måste man använda kapslar eller filter för att få ned vätskan i ciggen. Dessa små kapslar ska skruvas på batteriet för att sedan inhaleras. Och lugn! Om man inte förstår direkt så följer det alltid med en manual så detaljerad som möjligt för att man lättare ska komma igång med sin elcigg.

Andra​ alternativ

Det andra alternativet är att elciggen kommer med en vätskebehållare där man fyller på e-juicen. När man ska fylla på den så måste man akta sig så att vätskan inte kommer in i det smala röret i mitten. Innan man sedan börjar att inhalera sin elcigg, måste man låta behållaren stå och dra i minst 5 minuter. Det gör att vätskan fördelar sig enklare i själva veken och att man får en godare smak sedan.